aA
Teisingumo ministerijos pasirinktas konsorciumas jau atstovauja Lietuvai norvegų inicijuotoje arbitražo byloje. Su Norvegijos įmone "Parkerings-Compagniet" dėl investicijų į automobilių stovėjimo infrastruktūrą susiginčijusiai Lietuvos Vyriausybei buvo itin svarbu kuo skubiau išrinkti, kas šiame ginče atstovaus Lietuvai.
Verslininkai, kostiumai, poilsis, stresas
© Corbis/Scanpix
To nepadarius laiku Lietuvai galėjo grėsti skaudus pralaimėjimas, rašo "Verslo žinios".

Lietuvai atstovauja konsorciumas, kurį sudaro advokatų kontora "Adamonis, Beržanskienė ir partneriai", "Sorainen Law Offices" (SLO) bei advokatų kontoros "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN" asocijuota partnerė Vilija Vaitkutė-Pavan.

Nesėkmingai investavę į automobilių stovėjimo infrastruktūros kūrimą Vilniuje norvegai Lietuvai pateikė 128 mln. litų ieškinį.

Teiginsumo ministerijos atstovai aiškina, kad Lietuva galėtų apsiginti, jei pavyktų įrodyti, jog norvegų investicija buvo nesąžininga, o Lietuvos institucijų veiksmai - sąžiningi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.