aA
Galingas taifūnas "Kai-Tak" centriniame Vietnamo regione nusinešė 20 žmonių gyvybes, o dar vienas žmogus, nublokštas į aukso kasyklą, vis dar laikomas dingusiu be žinios, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Anot Nacionalinio meteorologijos centro, Kvang Namo provincijoje iškrito 720 milimetrų kritulių ir kilo nauji potvyniai, per kuriuos dar prieš smogiant taifūnui žuvo aštuoni žmonės. Seno Honkongo oro uosto vardu pavadintas taifūnas pasuko į šiaurę ir susilpnėjo.

49 metų filipinietis Bongas Mieu antradienį buvo nublokštas į aukso kasyklą ir vis dar laikomas dingusiu be žinios, pranešė bendrovės pareigūnai. "Mes nežinome, ar jis dar gyvas, tačiau jo tebeieškome", - teigė kasyklos pareigūnas.

Septyni žmonės žuvo Kvang Ngai provincijoje, keturi paskendo Tua Tien Hue provincijoje ir vieną asmenį Danango provincijoje mirtinai prispaudė medis.

Vyriausybė įsakė iš valstybinių resursų nukentėjusiems nuo taifūno žmonėms skirti 450 tonų ryžių. Vidurio Taivano regionuose buvo evakuota daugiau nei 120 tūkst. žmonių, kurie ketvirtadienį jau pradėjo grįžti į namus.

"Kai-Tak" - aštuntasis taifūnas, šiais metais užklupęs Vietnamą, nepadarė didelės žalos pagrindiniams kavos ir ryžių pasėliams bei naftos gavybai.

Vietnamą kiekvienais metais vidutiniškai užklumpa apie 10 taifūnų arba tropinių audrų. Praėjusį mėnesį taifūnas "Demris" nusinešė 120 žmonių gyvybes.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.