aA
Prancūzijos sostinėje Paryžiuje nesiliauja prieš savaitę kilę neramumai - jau septintą naktį iš eilės imigrantų kvartaluose jaunuoliai susirėmė su policija ir padegė dešimtis automobilių.
Neramumai Paryžiaus priemiesčiuose
Neramumai Paryžiaus priemiesčiuose
© EPA-ELTA
Policija pranešė, kad maždaug 40 riaušininkų šiaurės rytų Paryžiuje nusiaubė prekybos centrą bei užpuolė jame dirbusius pardavėjus. Padegta apie 40 automobilių bei du autobusai. Jaunuoliai taip pat bandė padegti policijos nuovadą.

Šimtai pareigūnų išėjo malšinti neramumų į priemiesčiuose įsikūrusius imigrantų kvartalus, kurių gyventojus jau daugelį metų kamuoja nedarbas, aukštas nusikalstamumo lygis bei kitos socialinės problemos.

Neramumai Paryžiaus priemiesčiuose
© EPA-ELTA

Riaušės Paryžiaus priemiesčiuose įsižiebė praėjusią savaitę, kai per nelaimingą atsitikimą Kliši rajone žuvo du paaugliai. Jie, bijodami, jog yra persekiojami policijos, pasislėpė transformatorinėje ir buvo nutrenkti elektros.

Ekspertų teigimu, neramumai Paryžiaus priemiesčiuose dar kartą išryškino įtampą tarp turtingų didmiesčių ir skurdžių jų priemiesčių, kuriuose gyvena tūkstančiai imigrantų iš Šiaurės ir Vakarų Afrikos. Jie niekuomet visiškai nebuvo integruoti į Prancūzijos visuomenę. Būtent nuolatinė diskriminacija ir sukėlė didžiausią įtūžį tarp jaunuolių imigrantų.

Pasak apžvalgininkų, neramumai sostinės rajonuose gali gerokai pakenkti ir Prancūzijos vyriausybės populiarumui, o ypač vidaus reikalų ministro Nicolas Sarkozy, kuris, kaip tikimasi, 2007-aisiais bus vienas realiausių kandidatų į šalies prezidentus, politinei ateičiai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.