aA
ugnis, liepsna, gaisras, karštis
© Corbis
P.Vai­če­kaus­kas pats puo­lė ge­sin­ti gais­rą – iš šu­li­nio sė­mė van­de­nį ir py­lė vi­dun. Ta­čiau jo pas­tan­gos bu­vo be­vai­sės, lieps­na tik dar la­biau įsi­siau­tė­jo, apė­mė tą kam­ba­rį, ku­ria­me gu­lė­jo vaikš­čio­ti ne­be­ga­lin­ti se­no­lio žmo­na.

Iš­si­gel­bė­ti ne­pa­jė­gė

„Pa­ju­tau dū­mų kva­pą ir pro ki­tas du­ris pus­nuo­gis iš­puo­liau į lau­ką. Žmo­na mer­gai­tes spė­jo ant ran­kų iš­neš­ti”, – pa­sa­ko­jo apie to­li­mes­nius įvy­kius ta­me pa­čia­me na­me gy­ve­nęs 35 me­tų Ar­vy­das Vai­če­kaus­kas.

Šo­ko iš­tik­ti Vai­če­kaus­kai ir to­liau ban­dė sa­vo jė­go­mis ge­sin­ti lieps­ną, po to į pa­gal­bą išk­vie­tė ug­nia­ge­sius.

Ta­čiau jau bu­vo vė­lu. Na­mas vi­siš­kai su­de­gė, lieps­no­se žu­vo paei­ti neįs­ten­gu­si 68 me­tų Jad­vy­ga Vai­če­kaus­kie­nė. Ban­dy­da­mas gel­bė­ti žmo­ną nu­ken­tė­jo ir jos vy­ras P.Vai­če­kaus­kas. Lieps­nos smar­kiai ap­de­gi­no jo gal­vą.

Pra­ra­do ir san­tau­pas

Ke­tu­rias duk­te­ris – 3 me­tų dvy­nu­kes Dia­ną ir Dei­man­tę bei me­tais vy­res­nes taip pat dvy­nu­kes Kris­ti­ną bei Eve­li­ną – augi­nan­tys Vai­če­kaus­kai kar­tu su se­nu­ku šiuo me­tu glau­džia­si kai­my­nų va­sar­na­my­je.

„Gais­ro me­tu su­de­gė vi­si mū­sų daik­tai: du šal­dy­tu­vai, skal­bi­mo ma­ši­na, du­ji­nė vi­ryk­lė, dra­bu­žiai ir net tė­vo pa­ta­ly­nė. Kai ką spė­jo­me iš ug­nies išg­rieb­ti, bet kaip rei­kės to­liau gy­ven­ti – ne­ži­no­me. Ar­tė­ja šal­čiai, gal ge­ri žmo­nės kuo nors pa­dės”, – siel­var­ta­vo ke­tu­rių mer­gai­čių tė­vas A.Vai­če­kaus­kas.

Gais­ro me­tu su­de­gė ne tik šei­mos daik­tai ir do­ku­men­tai, bet ir jų pi­ni­gai. Lieps­na pra­ri­jo Ar­vy­do ir Jur­gi­tos Vai­če­kaus­kų su­tau­py­tus pu­sant­ro tūks­tan­čio li­tų. Se­na­sis P.Vai­če­kaus­kas pra­ra­do ne tik žmo­ną, bet ir juo­dai die­nai sau­go­tus tris tūks­tan­čius li­tų.

"Ekstra žinios"