aA
Socialdemokratų partijos lyderiui Algirdui Brazauskui pasitraukus iš Premjero posto socialdemokratai trauktųsi iš valdančiosios koalicijos, teigia Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narė Birutė Vėsaitė.
Birutė Vėsaitė
Birutė Vėsaitė
© DELFI
Pasak jos, Seimo Socialdemokratų frakcija vienbalsiai palaiko Premjerą A. Brazauską ir ragina jį nesitraukti iš posto. "Jeigu taip atsitiktų, kad tektų pasitraukti, tada iš valdančiosios koalicijos mes traukiamės visi - tiek ministrai, tiek ir Seimo nariai", - trečiadienį spaudos konferencijoje Seime sakė B. Vėsaitė.

Parlamentarė skeptiškai vertina Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho kalbas apie galimus priešlaikinius rinkimus. "Manyčiau, kad reikėtų pavadinti tai utopija, nes po Seimo rinkimų praėjo tik metai. Reikia turėti mintyje, kad 85 Seimo narių pritarimu yra priimami tokie sprendimai", - pažymėjo B. Vėsaitė.

B. Vėsaitė teigė nematanti Seime labai daug suinteresuotų parlamentarų, kurie iš tikrųjų reikalautų naujų Seimo rinkimų. B. Vėsaitės nuomone, naujų koalicijų sudarymui galimybių iš tikrųjų yra labai nedaug, jos labai ribotos.

"Manau, kad reikia dirbti toliau, juo labiau kad tokio gero biudžeto surinkimo dar nesame turėję. Reikia, kad tą naudą pajustų eilinis žmogus, kuris gauna minimalią algą, pensininkai, kurie irgi vos išgyvena", - sakė B. Vėsaitė.

ELTA primena, kad trečiadienį keturių partijų valdančiosios koalicijos Politinė taryba ketina svarstyti šalyje susiklosčiusią politinę situaciją. Manoma, kad bus diskutuojama apie valdančiosios koalicijos ir socialdemokratų lyderio Premjero A. Brazausko vadovaujamos Vyriausybės perspektyvas, taip pat apie konservatorių inicijuojamą Seimo komisiją Premjero šeimos verslo skaidrumui tirti.

Prezidentas Valdas Adamkus yra paraginęs valdančiąją keturių partijų koaliciją kuo greičiau tarpusavyje išsiaiškinti nesutarimus ir atsakyti, ar dabartinė koalicija pajėgi dirbti toliau.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.