aA
Prezidentas Valdas Adamkus savo gimtadienį švęs Taline. Ketvirtadienį 79-erių metų gimtadienį švęsiantis V.Adamkus Taline susitinka su Estijos ir Latvijos prezidentais Arnoldu Ruuteliu ir Vaira Vyke-Freiberga.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
Tai yra tradicinis Baltijos valstybių vadovų susitikimas, vykstantis ne rečiau kaip kartą per metus. Pastarąjį kartą Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai buvo susitikę Rygoje šių metų gegužės 7 dieną, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Baltijos valstybių vadovai ketina aptarti aktualias regionui energetikos problemas, Baltijos jūros ir Juodosios jūros valstybių bendradarbiavimo perspektyvas. Taip pat numatoma kalbėtis santykių su kaimyninėmis valstybėmis klausimais bei dėl bendros pozicijos derinimo įvairiose Europos Sąjungos struktūrose aktualiais Baltijos regionui reikalais.

Kaip BNS informavo Prezidentūroje, vienos dienos vizito programoje V.Adamkaus gimtadienio šventimas nenumatytas.

V.Adamkus gimė 1926 metų lapkričio 3 dieną Kaune, tačiau prasidėjus Antrajam pasauliniam karui emigravo iš Lietuvos ir didžiąją gyvenimo dalį praleido JAV.

V.Adamkus yra žinomas aplinkosaugininkas, 1988 metais jam buvo suteiktas Tarptautinis gamtosauginis apdovanojimas už išskirtinius nuopelnus tarptautinėje arenoje. Taip pat jis apdovanotas JAV aplinkos apsaugos agentūros aukso medaliu už ypatingus nuopelnus tarnyboje bei JAV prezidento apdovanojimu už pasižymėjimą tarnyboje.

Be to, jis yra kelių JAV ir Lietuvos universitetų garbės daktaras, UNESCO geros valios ambasadorius.

1998 metais V.Adamkus buvo išrinktas Lietuvos prezidentu.

Pernai metais laimėjęs pirmalaikius prezidento rinkimus V.Adamkus liepos 12 dieną buvo prisaikdintas eiti šalies vadovo pareigas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.