aA
Izraelio karinė vadovybė, susirūpinusi savo karininkų, einančių administracines pareigas, fizine būkle, nutarė kuriam laikui Generalinio štabo pastate išjungti liftus. Ši neįprasta akcija yra vienas sveikatos savaitės, prasidėjusios sekmadienį, programos elementų, pažymėjo kariškių atstovas spaudai.
"Liftai užblokuoti pirmame ir ketvirtame aukštuose, todėl visiems Generalinio štabo darbuotojams tenka leistis į trumpus sportinius pasivaikščiojimus aukštyn ir žemyn laiptais", - sakė jis.

Generalinio štabo karininkams, kurių tarnyba pasižymi mažesniais fiziniais krūviais negu jų kolegų kariniuose daliniuose, reikės ne tik išklausyti paskaitų apie teisingą mitybą ir sveiką gyvenseną, bet ir dalyvauti įvairiuose sportiniuose renginiuose.

"Dievas davė mums kojas, tai ir naudokimės jomis", - taip, anot laikraščio "Yedioth Ahronoth", sakė pulkininkas leitenantas Avi Benita, kuriam šovė į galvą idėja išjungti liftus.

"Kartais (štabe) susiduriu su reiškiniu, kuris mane stačiai siutina. Karininkai liftu nusileidžia į požeminį garažą, kur jų laukia vairuotojas, ir iš ten važiuoja į kitą pastatą", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.