aA
Sirija yra įsitikinusi, kad gali atlaikyti bet kokias sankcijas, kurios jai gali būti pritaikytos dėl buvusio Libano ministro pirmininko nužudymo bylos, "Financial Times" teigė šalies ministro pirmininko pavaduotojas.
Abdullah al-Dardaris sakė, kad Sirija suformavo ekonominės krizės komandą, kuri parengs planus "visiems scenarijams".

Tačiau jis pažymėjo tikįs, jog jo šalis išvengs sankcijų, dirbdama kartu su Jungtinių Tautų (JT) atstovais, tiriančiais Rafiko Haririo nužudymą per vasario mėnesio sprogimą Beirute.

JT Saugumo Taryba pirmadienį slaptu balsavimu pritarė rezoliucijai, kurioje Sirija prašoma visiškai bendradarbiauti aiškinantis R.Haririo žūties aplinkybes. Jei Sirija nepaklus, rezoliucijoje numatyta "tolimesnių veiksmų" galimybė.

Paskutinę minutę iš rezoliucijos buvo išbrauktas grasinimas ekonominėmis sankcijomis.

"Sankcijų laužytojų yra visur, - tikino A. al Dardaris. - Yra JAV kompanijų, kurios įkuria padalinius Kanadoje, kad galėtų prekiauti su Sirija".

"Šalyje nėra panikos. Didėja spaudimas Sirijos svarui, tačiau sugebame jį kontroliuoti. Tai - pasitikėjimo ženklas", - aiškino vicepremjeras.

Jis teigė, kad Sirija bendradarbiaus atliekant JT tyrimą, kad sustiprintų Rusijos, Kinijos ir Alžyro paramą šaliai.

JT tyrėjas, Vokietijos prokuroras Detlevas Mehlis įvardino Sirijos pareigūnus kaip įtariamuosius organizuojant R.Haririo nužudymą.

Sirija neigia bet kokį vaidmenį R.Haririo nužudyme ir yra pati pradėjusi nusikaltimo tyrimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.