aA
Australija šią savaitę gavo konkrečios informacijos apie galimą "teroro grėsmę" šioje šalyje, trečiadienį sakė australų premjeras Johnas Howardas.
Slapti dokumentai, antspaudas, žvalgyba
© Corbis/Scanpix
"Vyriausybė gavo aiškios žvalgybinės informacijos, ... kuri verčia rimtai susirūpinti dėl galimos teroro grėsmės, - Kanberoje žurnalistams sakė J.Howardas. - Nenoriu pernelyg jaudinti žmonių. Jau ilgą laiką sakiau, kad čia egzistuoja išpuolio tikimybė".

J.Howardas atsisakė pateikti kokių nors detalių apie grėsmės pobūdį ar tikslią vietą, bet sakė, kad vyriausybė skubiai prastums kovos su terorizmu įstatymo pataisas, kad policija galėtų deramai atsakyti.

Apie teroro išpuolio grėsmę paskelbta tokiu metu, kai vidaus žvalgybos tarnyba - Australijos saugumo žvalgybos organizacija (ASIO) - pirmą kartą pripažino, kad Australijoje yra vietinių ekstremistų, kurių kai kurie teroro aktams buvo parengti užsienyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.