aA
Prezidentas Valdas Adamkus ragina valdančiąją keturių partijų koaliciją kuo greičiau išsiaiškinti nesutarimus, kurie kilo, Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui viešai suabejojus dabartinio Premjero, Socialdemokratų partijos vadovo Algirdo Brazausko išlikimu ministrų kabineto vadovo poste. Trečiadienį į išplėstinį posėdį renkasi valdančiosios koalicijos politinė taryba.
Rankos,  verslas, pinigai, sandoris, plojimai
Rankos, verslas, pinigai, sandoris, plojimai
© Corbis/Scanpix
Vienas socialdemokratų lyderių, krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas sako, kad valdančioji koalicija gali dirbti toliau ir kaltina opoziciją dirbant juodą darbą.

Darbo partijos deleguotas sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga pabrėžia, kad partijos pozicija labai aiški – dirbti kartu įgyvendinant užsibrėžtus bendrus siekius ir teigia, kad esminių programinių nesutarimų nėra. Sveikatos ministro nuomone, visos partijos turi stiprių žmonių ir vieno ar kito asmens pasikeitimas nieko nelemtų.

Kad valdančioji koalicija yra pajėgi vykdyti programą, Lietuvos radijui pabrėžė ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė socialliberalė Vilija Blinkevičiūtė, ir žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė, Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos lyderė.

Valdančios koalicijos politinė taryba ketina aptarti konservatorių iškeltus įtarimus dėl Premjero Algirdo Brazausko šeimos verslo ir planuojamą parlamentinį šių įtarimų tyrimą. Trečiadienio posėdyje tikimasi sulaukti Premjero paaiškinimų ir konkrečių atsakymų.

Konservatoriai suabejojo Algirdo Brazausko šeimos verslo skaidrumu ir inicijuoja Seime komisijos sudarymą šiems įtarimams tirti, o Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas pareiškė, kad jau ieško kandidato į Vyriausybės vadovo postą ir esant reikalui inicijuos priešlaikinius Seimo rinkimus.

Lietuvos radijas