aA
Atsakomybę už šalyje vis labiau įsismarkaujančias savavališkas statybas turėtų prisiimti ir Aplinkos ministerijos vadovas socialdemokratas Arūnas Kundrotas. Tai tvirtinantys kai kurie parlamentarai įžvelgė, jog pats aplinkos ministras savo įsakymu sukūrė sąlygas, kurios labai apribojo galimybę nugriauti nelegaliai kylančius statinius, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".
Arūnas Kundrotas
Arūnas Kundrotas
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
Apie tai Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje puse lūpų prabilo ir už statybų priežiūrą atsakingi pareigūnai. Dėl šio A.Kundroto įsakymo politikai nusprendė kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Išanalizavę ministro pasirašytus dokumentus teisininkai padarė išvadą, jog A.Kundrotas, neteisingai interpretuodamas Statybos įstatymą, prieš kelerius metus pats paplatino kelius nelegalioms statyboms ir galimai korupcijai.

Seimo Antikorupcijos komisijos narei Nijolei Steiblienei keista, kad aplinkos ministras tik dabar susirūpino dėl savavališkų statybų masto. Seimo narė N.Steiblienė įsitikinusi, kad aplinkos ministras savo įsakymu nepagrįstai delegavo dalį funkcijų savivaldybėms, taip susiaurindamas už statybų priežiūrą atsakingų valstybės institucijų galias.

Politikė piktinosi, jog dabar dažniausiai nesurandama kaltų dėl išdygusių nelegalių statinių, o kaltinamas Seimas, kuris priėmė neva blogus įstatymus

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.