aA
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai praėjusios savaitės pabaigoje smogė sostinės narkotikų platintojams. Vilniuje ketvirtadienio naktį buvo sulaikytas vyras, su savimi turėjęs 75 tūkst. litų vertės kokaino siuntą. Dar daugiau narkotikų, kurių vertė, preliminariai, siekia 55 tūkst. litų, pareigūnai rado, atlikdami kratą viename iš Vilniaus butų, pranešė MKT.
Konfiskuota narkotikų siunta
Konfiskuota narkotikų siunta (Muitinės kriminalinės tarnybos nuotrauka)
Ten buvo aptikta apie 0,5 kg amfetamino, supakuoto į kelias dešimtis plastikinių maišelių, 30 gr kokaino, apie du tūkstančiai „Ekstazy“ tablečių su įspaustais firmų „Armani“ ir „Lacoste“ logotipais bei apie 30 gr. džiovintų kanapių – marihuanos.

Visi narkotikai buvo suslapstyti skirtinguose kambariuose esančiuose foteliuose. Ten pat rastas ir kovinis ginklas – „Mauzer“ sistemos 7,65 mm pistoletas.

Bendra sulaikytų narkotikų vertė juodojoje rinkoje siekia apie 130 tūkst. litų.

Beje, bute MKT pareigūnai aptiko ir kitų daiktų, liudijančių, kuo čia buvo verstasi. Rastos ypač tikslios elektroninės svarstyklės, keliolika plastikinių pakuočių, kuriose, kaip parodė narkotikų testas, buvo heroino pėdsakų.

Sprendžiant iš minėtų bute aptiktų daiktų, galima įtarti, jog čia buvo aktyviai verstasi įvairių sintetinių narkotikų platinimu dideliais kiekiais. Sulaikytas vyras jau tris kartus teistas, paskutinį kartą – už turto prievartavimą, ir į laisvę išėjo prieš du metus.

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo sprendimu vyras buvo suimtas dviem mėnesiams. MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.