aA
Indija ruošiasi didžiausiai induistų kalendorinei šventei, o šalies policija ieško atsakingų už tris mirtinus sprogimus šalies sostinėje.
Teroristų išpuolis Indijoje
Teroristų išpuolis Indijoje
© EPA-ELTA
Pareigūnai praneša turintys tam tikrų duomenų apie grupę, kuri galėjo suorganizuoti bombų sprogimus Naujojo Delio perpildytuose turguose, per kuriuos žuvo mažiausiai 59 žmonės. Policija tikrina vieną Kašmyro kovotojų grupuotę, kuri prisiėmė atsakomybę už įvykius.

Pirmadienį daugelis žmonių vis dar bandė surasti ir atpažinti savo artimuosius ir draugus, tačiau Divalio šventės išvakarėse 14 mln. gyventojų miestas pamažu grįžta į įprastą ritmą.

Šalies ministras pirmininkas Manmohanas Singhas dėl koordinuotų sprogimų apkaltino teroristus, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Analitikai teigia, kad atsakomybę už įvykius prisiėmusi grupuotė "Islami Inqilabi Mahaz" ("Islamo revoliucijos grupė") greičiausiai yra geriau žinomos Pakistane įsikūrusios islamistų radikalų grupuotės "Lashkar-e-Taiba" priedanga.

Šiais sprogimais galėjo būti siekiama sustabdyti ir taip jau lėtai progresuojantį taikos tarp Indijos ir Pakistano procesą. 2002 metais dvi šalys dėl Kašmyro vos neįsivėlė į karą.

Sekmadienį Indija ir Pakistanas susitarė atverti sienas į nepasidalinamą Himalajų regioną, kad būtų galima padėti šį mėnesį regioną nusiaubusio žemės drebėjimo aukoms.

Po kruvinų išpuolių Naujajame Delyje visoje šalyje sustiprintos saugumo priemonės.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.