aA
Šiomis dienomis Vilniaus apygardos prokuratūroje pateikti galutiniai įtarimai pirmajam Lietuvos teroristui. Įtariama, jog šis žmogus praėjusių metų spalio 6 dieną Vilniaus čigonų tabore sudegino ką tik pastatytą policijos postą.
Kalėjimas, grotos, celė, kalinys
Kalėjimas, grotos, celė, kalinys
© Corbis/Scanpix
4 valandą 20 minučių du šiame poste budėję pareigūnai išgirdo triukšmą -- atrodė, kad tabore kažkas mušasi. Nuėję raminti konflikto dalyvių, policininkai netrukus pastebėjo, kad iš jų posto rūksta dūmai. Grįžę jie pamatė išdaužtą statinio langą ir liepsnojantį vidų.

Tuoj po šio įvykio prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl terorizmo. Teisėsaugos pareigūnai kol kas nenori atskleisti teroristo pavardės. Žinoma tik tiek, kad jis - lietuvis, gyvenęs su čigone. Spėjama, jog šis išpuolis buvo gana spontaniškas - taip taboro narkobaronai nusprendė atkeršyti policijai už čia įrengtą policijos postą. Kas davė nurodymą jį sudeginti, dar teks išsiaiškinti.

Šiai bylai pasiekus teismą, tai bus pirmasis atvejis Lietuvos istorijoje, kai teisiamųjų suole sėdės asmenys, kaltinami terorizmu. Šiuo metu Vilniaus apygardos prokuratūroje tiriama dar viena su terorizmu susijusi baudžiamoji byla - Profsąjungų rūmų padegimas, tačiau įtarimų dėl šio nusikaltimo dar niekam nepareikšta.

Pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite:

„Mažeikių nafta“: skaidrumas ir grėsmės nacionaliniam saugumui

Naujoji naftos krizė – pasaulis po 2010-ųjų

Mykolas Sluckis: gyvenimo miražas