aA
Štai pirmą numerį turinčioje Lietuvos tautininkų sąjungoje - daugiausiai sportininkų. Kita vertus, šioje partijoje daug ir tokių, kurie apskritai neturi jokių pomėgių. Įdomesni tautininkų pomėgiai yra šie: lietuvių dailės kūrinių kolekcionavimas, domėjimasis Lietuvos istorija.

Valstiečių partijoje irgi daug sportininkų, turistų, mėgėjų padirbėti sode, žvejų, medžiotojų bei grybautojų. Taip pat yra šaškininkų (R.Karbauskis), mėgstančių paskraidyti (A.Pekeliūnas), mėgstančių statyti (J.Purvaneckas), tvarkyti namo interjerą ir aplinką (V.Kanopa), šokti folklorinius šokius (L.Jonaitis). Yra ir tokių, kurie teigia, kad jų pomėgis politika (L.Apšega).

Centro sąjungos sąraše daug iš viso neturinčių pomėgių (R.Ozolas, E.Bičkauskas, V.Staniulis, A.Čaplikas, R.Melnikinė). Vienam kitam centristui patinka kelionės, literatūra, sportas, teatras, šokiai (A.Daujotienė), mezgimas ir siuvimas (J.Matekonienė), lietuvių kalbos žinių gilinimas (L.Šavinis).

O V.Šustausko vadovaujamoje Laisvės sąjungoje esama automobilių mėgėjų (pats V.Šustauskas), muzikos gerbėjų (G.Jankus, G.Budnikas), medžiotojų (A.Jurevičius) ir keletas žvejų.

Skirtingų pomėgių žmonės jungiasi į skirtingas partijas. Štai Krikščionių demokratų partijoje beveik nesama žvejų ar medžiotojų, o yra slidininkų, vandens sporto mėgėjų (Z.Zinkevičius), orientavimosi sporto ir poilsio gamtoje mėgėjų (A.Šimėnas), užsiimančių karitatyvinė veikla (G.Paliokienė), etnokultūra ir kraštotyra (A.Raškinis), politika bei teologija (I.Uždavinys). Dar yra sodininkų, knygų mylėtojų ir kt.

Konservatorių partijos sąrašas prasideda muzikos ir dviračių sporto mylėtojais (V.Landsbergiu ir A.Kubiliumi). O štai R.Juknevičienei patinka gėlės, P.Jakučioniui - miškas, I.Degutienei - plaukimas, J.Razmai - roko ir džiazo muzika, o S.Nefas kolekcionuoja pašto ženklus.

Naujojoje sąjungoje žmonės įvairūs, taigi ir jų pomėgiai net labai įvairūs: A.Paulauskas mėgsta sportą, R.Pavilionis - muziką, G.Dalinkevčius neabejingas filosofinei literatūrai, o N.Steiblienės pomėgis yra darbas. Daugiausiai pomėgių iš visų kandidatų turi Eduardas Šablinskas, jam patinka futbolas, istorinės medžiagos apie Vilnių rinkimas, kalnų vandens turizmas, Lietuvos savivaldos istorijos analizavimas.

Tikriausiai visos Liberalų sąjungos bendras pomėgis yra skraidymas arba žiūrėjimas į skraidantį savo pirmininką R.Paksą. Beje, daugeliui liberalų patinka ir kitoks sportas, ypač krepšinis. Yra ir žmonių turinčių ypatingų pomėgių: G.Steponavičiui patinka moderniosios muzikos srovės, D.Kutraitei - vandens turizmas, J.Lionginui - fotografija, A.Griciui - detektyvinė, fantastinė literatūra.

Po A.Brazausko sparnu buriasi etnografijos ir poezijos gerbėjas V.Andriukaitis, karikatūrų apie save rinkėjas ir šachmatininkas Č.Juršėnas, gamtos mylėtoja K.Prunskienė, medžiotojas V.Einoris, keliautojas pėsčiomis A.Sakalas, dainininkas E.Kaniava, žvejys A.Macaitis, šokėjas J.Olekas, taip pat petrologijos, psicholigijos, religijotyros, Rytų filosofijos, Rytų medicinos mėgėjas N.Medvedevas.

Lietuvos partijoje "Socialdemokratija 2000" susispietę daugiausiai žvejų, sportininkų ir sodininkų - daržininkų. Nuosaikiųjų konservatorių ir pomėgiai nuosaikūs: G.Vagnorius skaito knygas, S.Šedbaras groja, E.Kunevičienė augina rožes, A.Bartkus keliauja, o R.Pleikys yra radijo mėgėjas.

K.Bobelio vadovaujama Lietuvos krikščionių demokratų sąjunga ypatinga savo medžiotojais (K.Bobelis, V.Noreika), o Lietuvos lenkų rinkimų akcija išsiskiria savo žvejais ir sportininkais (V.Tomaševski, L.Talmont, H.Jankovski ir kt.). Lietuvos liaudies sąjungos "Už teisingą Lietuvą" atstovai turi teisingus pomėgius: J.Veselka užsiima ekonomine, politine analize, V.Petkevičius - bitininkyste ir medžio darbais, V.Lazinka - medžiokle, J.Subotinas bendrauja su žmonėmis.

Ir pabaigai apie "Jaunosios Lietuvos" atstovų pomėgius: S.Buškevičius domisi filosofija, S.Pečeliūnas - žvejyba, automobilių sportu, fotografija ir gėlių auginimu. Šiame sąraše dar yra po keletą sportininkų, mezgėjų, keliautojų, sodininkų ir medžiotojų.

Veidas