aA
Prokuratūra rengiasi apklausti Seimo kanclerį Jurgį Razmą. Šis Konservatorių partijos veikėjas, mėgęs dalyti nurodymus įvairioms teisėsaugos institucijoms, pats yra minimas baudžiamojoje byloje. 1995-1996 metais konservatorių valdomos sostinės savivaldybės kontrolierius A.Ignatavičius, remdamasis J.Razmos rezoliucijomis, neteisėtai iššvaistė per 400 tūkst. litų.
Jurgis Razma
Jurgis Razma
© "Lietuvos žinios"
Jurgis Razma tuomet buvo sostinės Savivaldos plėtojimo komiteto pirmininku.

Baudžiamoji byla dėl tarnybos įgaliojimų viršijimo ir svetimo turto iššvaistymo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje buvo iškelta 1998 metų kovo mėnesį, Valstybės kontrolei atlikus Vilniaus miesto savivaldybės kontrolieriaus tarnybos ūkinės finansinės veiklos patikrinimą.

Kontrolieriai, patikrinę šios tarnybos ūkinę finansinę veiklą nuo 1995 metų rugsėjo 1 dienos iki 1996 metų pabaigos, nustatė daugybę pažeidimų.

Valstybės kontrolės Biudžeto kontrolės skyriaus viršininko R.Pužausko pasirašytame sprendime sakoma, jog savivaldybės kontrolierius A.Ignatavičius, pažeisdamas Vyriausybės nutarimą, neteisėtai įpareigojo įmones 40 proc. išieškotinų į biudžetą lėšų (baudų) pervesti ne mokesčių inspekcijai, bet tiesiogiai į kontrolieriaus tarnybos "Pavedimų lėšų" sąskaitą. 1996 metais į šią sąskaitą pervesta 226 354 Lt. Dalis šių pinigų buvo panaudota skatinti kontrolieriaus tarnybos darbuotojus bei stiprinti materialinę bazę.

Kontrolierius A.Ignatavičius valdiškus pinigus dalijo savo nuožiūra ir kam tik norėjo. Jis neteisėtai išmokėjo beveik 10 tūkst. Lt reklamos agentūrai "Inforas" už dabar jau bankrutavusio laikraščio "Vakarinės naujienos" reklaminius skydus ir už reklamą beveik 11 tūkst. Lt - UAB "Lietuvos aidas", leidžiančiai konservatoriams mielą dienraštį.

1160 Lt buvo pervesta Vilniaus miesto ivietimo skyriaus 2-ajam ūkiniam-finansiniam poskyriui už buvusios vyresniosios V.Sudeikytės sūnaus išlaikymą darželyje.

Be to, lėšas, kurios turėjo būti skirtos materialinei bazei stiprinti, kontrolierius neteisėtai panaudojo apmokėti už darbuotojų poilsį bei maitinimą Palangoje. Valstybei tai kainavo per 32 tūkst. Lt.

A.Ignatavičius pinigų negailėjo ir darbuotojų bei jų vaikų kelionėms į Vengriją ir Čekiją. Iš viso už kelialapius ir maitinimą Budapešte bei Prahoje kontrolieriaus tarnyba išleido 43 542 Lt.

406,5 tūkst. Lt savivaldybės kontrolierius įvairioms įstaigoms ir organizacijoms, taip pat privatiems asmenims išdalijo kaip labdarą. Didžioji lėšų dalis buvo skirta subjektams, kurie pagal Labdaros ir paramos įstatymą nėra labdaros gavėjai.