aA
Manoma, kad pareigūnai išaiškino piratinių vaizdo kasečių gaminimo ir realizavimo tinklą. Per kratas buvo aptikta daug piratinės produkcijos.

Pasak VRM atstovės spaudai, 5 kratas butuose Vilniuje atliko 25 mokesčių policijos pareigūnai.

Per kratas pareigūnai rado ir paėmė 16 vaizdo grotuvų, tūkstantį tuščių vaizdajuosčių ir tūkstantį su įvairiais įrašais, 2 500 viršelių vaizdajuostėms bei 500 holografinių lipdukų vaizdajuostėms pažymėti.

Be to, Vilniaus Gariūnų turgavietės prekybos taškuose pareigūnai rado dar 600 vaizdajuosčių su įvairiais įrašais.

Per kratas rasti daiktai priklauso grupei vilniečių, kuriems Tardymo skyrius prie Mokesčių policijos departamento pirmadienį iškėlė baudžiamąją bylą dėl vaizdajuosčių gaminimo, realizavimo ir laikymo.

8 vilniečiams - Vitalijui Stankevičiui, Marinai Stankevič, Jurijui Stankevičiui, Sergejui Popovui, Tadeušui Zdaniukevičiui, Andrejui Syrovui, Viktorui Kovalevskiui ir Vytautui Marcinkevičiui baudžiamoji byla buvo iškelta pagal iš anksto Intelektualinės nuosavybės teisių gynimo poskyrio surinktą operatyvinę informaciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.