aA
JAV nepriklausomas prokuroras Robertas Ray (Robertas Rėjus) svarsto galimybę, prezidentui Billui Clintonui (Bilui Klintonui) baigus kadenciją, jam vėl pareikšti kaltinimus dėl bandymo nuslėpti savo romaną su Monica Lewinsky (Monika Levinski).
Tai antradienį pranešė laikraštis "The Washington Post".

Kitų metų sausį baigiantis darbą prezidento poste B. Clintonas gali būti apkaltintas melagingu liudijimu, trukdymu teisingumui, melagingais pareiškimais bei susimokymu įvykdyti šiuos nusikaltimus, kai jis su priesaika davė parodymus apie ryšius su buvusia Baltųjų rūmų stažuotoja.

R. Ray buvo aukštas nepriklausomo prokuroro Kennetho Starro (Keneto Staro) padėjėjas, o pernai spalį tapo jo įpėdiniu. Daugiausia K. Starro pastangomis buvo surengta istorinė B. Clintono apkalta, tačiau JAV Senato teisme prezidentas buvo išteisintas.

Užuot uždaręs K. Starro biurą, R. Ray neseniai įdarbino šešis naujus teisininkus, turinčius didelę darbo patirtį prokuratūroje, ir vieną tardytoją. Be to, biurui paskirtas Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentas.

Per ateinančius šešis mėnesius R. Ray planuoja išleisti 3,5 mln. dolerių, 400 tūkst. daugiau nei per praėjusį pusmetį.

R. Ray ketina ne tik išnagrinėti B. Clintono parodymus M. Lewinsky byloje. Jis taip pat tirs kaltinimus, kad B. Clintonas melavo apie santykius su Kathleen E. Willey (Ketlin Vili) ir kad ją buvo bandoma nutildyti, rašo laikraštis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.