aA
Kaip trečiadienį spaudos konferencijoje pranešė parlamentarai Justinas Karosas ir Gediminas Kirkilas, LDDP frakcija nusprendė inicijuoti interpeliaciją švietimo ir mokslo ministrui K. Plateliui.

Pasak J. Karoso, pagrindinis interpeliacijos motyvas - ministras K. Platelis negynęs švietimo ir mokslo reikalų, formuojant valstybės biudžetą, o "pasyviai ėjęs iš paskos, imdamas tai, ką paliko kitos sferos".

G. Kirkilo teigimu, K. Platelio buvimo ministro pareigose metu "nerealizuota nė viena reforma".

"Jis priderindavo švietimo sistemos poreikius prie likučių, nė karto nemėgino apginti švietimo sistemą", sakė G. Kirkilas.

Jis teigė, kad "ministras daro gėdą Vyriausybei, jis atsilikęs nuo gyvenimo".

Norint inicijuoti interpeliaciją pareigūnui, Seime būtina surinkti 28 parlamentarų parašus.

Pernai ir užpernai LDDP ir socialdemokratai inicijavo interpeliacijas tuometiniams ūkio ir finansų ministrams Vincui Babiliui ir Algirdui Šemetai, tačiau valdančioji dauguma jas atmetė.

LDDP parlamentarai spaudos konferencijoje taip pat teigė, kad pagarsėjusios ekspremjero Adolfo Šleževičiaus, verslininko Arvydo Stašaičio bylos, "prokuroro Virginijaus Sabučio istorija" rodo, jog prokuratūra yra politizuota.

J. Karosas ir G. Kirkilas teigė, kad A. Šleževičiaus bylą kuravę prokurorai Kęstutis Betingis ir Algimantas Kliunka "įrodė savo nekompetentingumą", "dirbo pagal politinį užsakymą" ir yra "politiškai užsiangažavę".

LDDP parlamentarai siūlo abu šiuos prokurorus "pažeminti iki eilinių prokurorų" ir teigė, jog priešingu atveju LDDP parems generalinio prokuroro Kazio Pėdnyčios atstatydinimą.

To siekia taip pat opozicijoje esantys socialdemokratai, anksčiau pareiškę nepasitikėjimą K. Pėdnyčios veikla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.