aA
Maoistų sukilėliai iš pasalų detonavo galingą bombą Indijos rytinėje Jarkhando provincijoje ir nužudė 13 policininkų, tarp jų ir vado pavaduotoją, praneša policija. Sprogimas nugriaudėjo policijai bandant atidaryti dėžę, kurioje, kaip jiems buvo pranešta, turėjo būti dokumentai apie maoistų veiklą Chatros provincijoje apie 200 kilometrų iš šiaurės vakarus nuo Rančio.
sprogimas, dūmai
© Corbis
"Po gauto pranešimo policija atvyko patikrinti dėžės. Jie surado dėžę, kuri iš tikrųjų buvo bomba. Dabar visa tai atrodo kaip spąstai", - teigė policijos vyresnysis inspektorius Sashinath Jha.

"Keturiolika policininkų buvo sužeisti, penki iš jų - sunkiai", - teigė Jarkhando vidaus reikalų ministras Sudeshas Mahato.

Šis išpuolis įvykdytas prabėgus vos keletui savaičių nuo tada, kai sukilėliai nužudė 15 kaimo gyventojų, anksčiau daugiausia buvusių policininkų ar policijos informuotojų.

Per keturis maoistų kovos dešimtmečius buvo nužudyti tūkstančiai žmonių. Sukilėliai žudė politikus, policininkus bei sprogdino gamyklas ir vyriausybės pastatus.

Sukilėliai teigia kovojantys už valstiečių ir bežemių darbininkų teises, dažnai jie vykdo savo teismus siekdami išspręsti ginčus ir nužudyti pareigūnus, kuriuos sukilėliai laiko korumpuotais.

Rugpjūtį Indija pranešė, kad šalyje yra apie 9,3 tūkst. ginkluotų maoistų kovotojų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.