aA
Šiauliuose degalinėje aptikti 2-ojo pasaulinio karo artilerijos sviediniai. Du užtaisus su sprogstama medžiaga ir sprogdikliais maždaug metro gylyje po žeme, kasdamas duobę, užkliudė degalinės teritoriją remontavęs darbininkas.
Į vieną sprogmenį darbininkas kirto pneumatiniu kūju. Į įvykio vietą nedelsiant buvo iškviesti išminuotojai ir policijos pareigūnai. Baiminantis, kad sviediniai gali sprogti, buvo uždaryta degalinė ir kelių šimtų metrų spinduliu sustabdytas aplink ją esančių gatvių eismas.

Atvykę kariai–išminuotojai metalo ieškikliu apžiūrėjo vietą, kur darbininkas rado sprogmenis, rasti tik du artilerijos sviediniai, daugiau sprogmenų degalinės teritorijoje metalo ieškiklis neužfiksavo.

Anot išminuotojų, jei statybininkas pneumatiniu kūju būtų pataikęs ne į sviedinio korpusą, o į sprogdiklį, degalinės teritorijoje būtų įvykusi kraupi tragedija.

Minėtoje teritorijoje sprogmenų aptinkama nebe pirmą kartą, nes, turimais duomenimis, karo metais čia buvo ginklų sandėlis. Aptiktus du II-ojo pasaulinio karo vokiškus artilerijos sviedinius, juos sunaikinti pasiėmė kariškiai. Sviediniai sprogdinti išvežti į poligoną - toliau nuo miesto.

Šiaulių apskrities televizija