aA
Mažiausiai aštuoni žmonės žuvo ir 18 sužeista nusikaltėliams penktadienį Vidurio Pakistane iš važiuojančių motociklų apšaudžius musulmonų sektos religinį centrą, pranešė policija ir bendruomenės lyderiai.
šauti, šautuvas, ginklas
© Corbis
Išpuolis įvykdytas netoli Mandi Bahaudino miestelio, esančio centrinėje Pandžabo provincijoje. Nusikaltėliai apšaudė priešaušrio maldai besirenkančius ahmadžių sektos narius.

Mandi Bahaudino policijos vadas Waqaras Haideras nurodė, jog nusikaltimas įvykdytas Mongo kaime, esančiame už 160 kilometrų į pietus nuo Islamabado. Trimis motociklais važiavę teroristai atidengė ugnį į maldininkus.

Iš karto žuvo šeši asmenys, dar du mirė vėliau ligoninėje. Nusikaltėliai iš įvykio vietos paspruko. Ahmadžių bendruomenės vadovai atsisakė nurodyti, kas galėjo surengti išpuolį.

Ahmadžiai - nepripažinta Pakistane veikianti musulmonų sekta, kuri 1974 metais buvo paskelbta eretiška. Patys ahmadžiai tvirtina, kad yra musulmonai. Jie tiki, jog 19 amžiuje sektą įkūręs Mirza Ghulamas Ahmadas buvo pranašas. Ši mintis eretiška tikriesiems musulmonams, kurie tiki, jog Muhamedas buvo paskutinis Dievo pranašas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.