aA
Europos Sąjunga (ES) pažadėjo Ukrainai tolesnį suartėjimą, jei tik Kijevas tęs politinių ir ekonominių reformų kursą. "Mes žinome, kad Ukraina yra Europos šalis, kurios ateitis yra Europoje", - ketvirtadienį naujajam Ukrainos premjerui Jurijui Jechanurovui Briuselyje pareiškė Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso.
Ukrainos krizė
Užrašas Ukrainoje: "Ukraina bus laisva"
© AFP/Scanpix
Anot jo, už nuolatines diskusijas apie prisijungimą prie ES svarbiau yra "konkrečios reformos, kurios nuolat artintų Ukrainą prie ES".

J. Jechanurovas patvirtino savo šalies norą priimti būtinas įstatymų pataisas ir galbūt dar šiais metais pribręsti narystei Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO). Ukraina, be to, deda pastangas, kad ES pripažintų ją kaip rinkos ekonomiką. "Mūsų politinį kelią sudaro labai konkretūs žingsniai", - sakė premjeras.

"Ukraina dar turi kai ką padaryti, kad jai būtų suteiktas rinkos ekonomikos statusas, - kalbėjo Barroso. - Tačiau padėtis nuolat gerėja". ES, anot jo, žino, kad vizų išdavimo lengvatos ukrainiečiams yra labai svarbi tema. Komisijos pirmininkas teigė tikįs, kad per ES ir Ukrainos viršūnių susitikimą Kijeve gruodžio 1-ąją "jau bus pasiekta kai kurių rezultatų".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.