aA
Ketvirtadienį persekiojamas policijos žuvo vyras, kuris, kaip įtariama, mėgino įsilaužti ir apiplėšti Londono centre esantį juvelyrinių dirbinių saloną "Tiffany", pranešė Didžiosios Britanijos policija.
Į saloną įžūliai mėginta įsilaužti 1 val. 35 min. vietos laiku - minėtasis vyras drauge su nusikaltimo bendrininkais visureigiu rėžėsi į vieną iš parduotuvės vitrinų. Nusikaltėlius policininkai persekiojo automobiliu be skiriamųjų ženklų.

Pasak Londono policijos, gavus informacijos, kad miesto centre rengiamas dar vienas staigus apiplėšimas, nusikaltėlių pasaloje prie prabangios parduotuvės tykojo civiliais drabužiais vilkintys pareigūnai.

Vienam įtariamųjų pasprukus automobiliu, dviem - motociklu ir dviem - mopedu, policija pradėjo gaudynes. Du mopedu važiavusius nusikaltėlius vijosi du policijos automobiliai be skiriamųjų ženklų. Pirmajai mašinai bėglių sustabdyti nepavyko, tačiau antroji juos partrenkė.

Per incidentą vienas iš įtariamųjų žuvo, o kitas sunkios būklės išvežtas į ligoninę. Motociklu sprukę įtariamieji netoli nuo pirmojo įvykio vietos rėžėsi į stovintį automobilį ir buvo sulaikyti mėginantys sprukti. Visureigį vairavęs plėšikas suimtas Londono vakaruose.

Kaip pranešė policija, visi trys sulaikytieji uždaryti į tardymo izoliatorių ir apklausiami, jiems pateikti įtarimai dėl vagystės su įsilaužimu.

Ketvirtadienį įvykęs incidentas laikomas vienu dramatiškiausių bandymų apvogti Londono juvelyrinių dirbinių saloną. Paskutinį kartą panaši vagystė buvo įvykdyta 2003 metais, kai iš stilingame Londono Meifeiro rajone įsikūrusios deimantų parduotuvės "Graff" įbauginęs personalą serbų tautybės plėšikas drauge su bendru pavogė brangenybių už 23 mln. svarų sterlingų (116 mln. litų) ir paspruko.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.