aA
Pas­va­lio P.Vi­lei­šio gim­na­zi­jos fi­zi­kos mo­ky­to­jai 36 me­tų Li­gi­tai Vai­naus­kie­nei gre­sia rim­ti ne­ma­lo­nu­mai. Per Tarp­tau­ti­nę mo­ky­to­jų die­ną jos vai­ruo­ja­mą auto­mo­bi­lį „Volks­wa­gen Jet­ta” sus­tab­dė po­li­ci­nin­kai. Paaiš­kė­jo, kad L.Vai­naus­kie­nė – neb­lai­vi.
Be to, ji su sa­vi­mi ne­tu­rė­jo vai­ruo­to­jo pa­žy­mė­ji­mo.

Iš pra­džių mo­te­ris su­ti­ko pa­pūs­ti į al­ko­ho­lio tik­rin­tu­vą. Jis pa­ro­dė kad L.Vai­naus­kie­nės krau­jy­je – 2,27 pro­mi­lės al­ko­ho­lio. Tai – vi­du­ti­nis gir­tu­mo laips­nis. Ta­čiau neb­lai­vi pe­da­go­gė ne­su­ti­ko su prie­tai­so pa­ro­dy­mais.

Ta­da pa­rei­gū­nai vai­ruo­to­ją nu­ve­žė į Pas­va­lio li­go­ni­nės priė­mi­mo kam­ba­rį gir­tu­mui nus­ta­ty­ti. Ta­čiau gy­dy­mo įs­tai­go­je bu­dė­ju­si te­ra­peu­tė at­si­sa­kė nus­ta­ty­ti gir­tu­mą. Mat L.Vai­naus­kie­nė ne­vyk­dė me­di­kės nu­ro­dy­mų. To­dėl mo­ky­to­ja bu­vo nu­vež­ta į Bir­žų li­go­ni­nę. Ten pa­si­kar­to­jo ta pa­ti si­tua­ci­ja ir gir­tu­mas pas­va­lie­tei ne­bu­vo nus­ta­ty­tas.

„Po­li­ci­nin­kai no­ri įro­dy­ti tai, ko nė­ra. Aš esu blai­vi. Man ry­toj į dar­bą”, – ti­ki­no P.Vi­lei­šio gim­na­zi­jo­je dir­ban­ti mo­ky­to­ja.

Po to mo­ky­to­ja ėmė prie­kaiš­tau­ti po­li­ci­nin­kams, kam jie va­ži­nė­ja po li­go­ni­nes de­gin­da­mi bran­gius de­ga­lus.

Iš pe­da­go­gės lū­pų ne kar­tą sa­vo dar­bą dir­bu­sių pa­rei­gū­nų link skrie­jo keiks­ma­žo­džiai, vai­ruo­to­ja ža­dė­jo po­li­ci­nin­kus at­leis­ti iš dar­bo.

Eis­mo prie­žiū­ros gru­pės va­do­vas Sau­lius Čir­vins­kas sa­kė, kad mo­ky­to­ja ga­li bū­ti nu­baus­ta nuo 2 iki 3 tūks­tan­čių li­tų bau­da, jai bus nuo 2 iki 3 me­tų atim­tas vai­ruo­to­jo pa­žy­mė­ji­mas. Mat at­si­sa­ky­mas gir­tu­mui nus­ta­ty­ti to­ly­gus sun­kiam gir­tu­mo laips­niui.

Tuo tar­pu ki­tai P.Vi­lei­šio gim­na­zi­jos pe­da­go­gei 50 me­tų Lai­mu­tei Če­po­nie­nei te­ko pa­lik­ti dar­bą. Ji ne tik pa­da­rė pra­vaikš­tą, bet ir ap­si­vo­gė par­duo­tu­vė­je – „nuš­vil­pė” dvie­jų rū­šių šam­pū­nus bei bal­za­mą.

"Ekstra žinios"