aA
Britų istorikas Davidas Irvingas (Deividas Irvingas), kuris tyrinėja Hitlerio veiklą, antradienį pralaimėjo savo iškeltą šmeižto bylą, pranešė Didžiosios Britanijos televizijos kanalai.
Byla prieš vieną JAV profesorę bei jos knygos leidėjus buvo iškelta dėl teiginių, kad D. Irvingas "neigia Holokaustą" ir "falsifikuoja istoriją".

D. Irvingas teigia, kad Adolfas Hitleris nebuvo masinio žydų naikinimo sumanytojas. Pasak jo, Osvencimo mirties stovykla Lenkijoje tebuvo "Disneilendas turistams", pastatytas tik 1948 metais, jau po karo.

Per aštuonias savaites trukusį Londono aukštojo teismo procesą istorikas pats vedė savo bylą. Tačiau jis pralaimėjo leidyklai "Penguin Books", kuri yra žiniasklaidos milžinės "Pearson" filialas, ir Džordžijos valstijos Atlantos miesto Emorio universiteto profesorei Deborah Lipstadt (Deborai Lipštat).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.