aA
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ketvirtadienį po darbo namo buvo parvežtas Vadovybės apsaugos departamento (VAD) apsaugos automobiliu „Volvo XC70“, o ne jam skirtu limuzinu septintosios serijos BMW. Šis automobilis liko stovėti avarijos, kuri įvyko netoli Vilniaus Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžos, vietoje.
A.Paulauskas
A.Paulauskas
© ELTA
Iš darbo parlamente į namus Tarandėje vežamo A.Paulausko BMW susidūrė su kitu tarnybiniu automobiliu „Vokswagen Passat“, kuriuo namo iš darbo Vilniaus apygardos prokuratūroje buvo vežamas jos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.

DELFI žiniomis, per nedidelį autoįvykį nei A.Paulauskas, nei R.Jancevičius nenukentėjo. Jokių sužalojimų nepatyrė ir jų vairuotojai.

VAD pareigūnai DELFI sakė, kad piko valandomis gatvės, kuriose įvyko avarija, yra perkrautos, todėl atsiranda „gudručių“, kurie nori aplenkti automobilių spūstis, važiuodami paskui Seimo pirmininko kortežą.

Taip atsitiko ir šį kartą. Pirminiais duomenimis, tamsiai žalios spalvos „VW Passat“ bandė neatsilikti nuo limuzino BMW, ir šio vairuotojui, VAD pareigūnui šiek tiek stabtelėjus, atsitrenkė į jį.

Paprastai limuzinus lydintys VAD apsaugos automobiliai su mėlynos ir raudonos spalvos švyturėliais važiuoja paskui limuziną. Tačiau šį kartą „Volvo“ važiavo priekyje, nes reikėjo atlaisvinti limuzinui kelią, todėl „VW Passat“ atsitrenkė į šiemet nupirktą naujutėlaitį sidabrinės spalvos BMW.

Per avariją nežymiai buvo apgadinti abu automobiliai, todėl, kol atvyko policijos pareigūnai, jie turėjo likti įvykio vietoje. A.Paulauskas į namus buvo išvežtas lydėjusiu VAD apsaugos automobiliu. Kas kaltas dėl šio incidento rytoj turės pasakyti policija, išnagrinėjusi visas aplinkybes.

R.Jancevičius, DELFI paklaustas apie avariją, sakė, kad jis pats mašinos nevairuoja. „Todėl nieko nenoriu komentuoti. Nesu vairuotojas, buvau tik keleivis, todėl bijau pasakyti ką nors ne taip“, - sakė R.Jancevičius.

Anksčiau A.Paulauskas buvo vežiojamas su senesnio modelio septintosios klasės BMW, kuris ne kartą buvo patekęs į panašius autoįvykius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.