aA
Kauno miesto savivaldybės tarybos krikščionys demokratai piktinasi savivaldybės administracija, kuri, pasak jų, slepia nuo jų informaciją apie seniūnijų problemas.
Kaunas
Kaunas
© DELFI
Kaip ketvirtadienį žurnalistams teigė Kauno mero pavaduotojas, krikščionis demokratas Kazimieras Kuzminskas, jų frakcija neseniai nusiuntė klausimus į seniūnijas, kuriuose prašoma pateikti aktualiausias vietos problemas.

"Kitų frakcijų seniūnams, bet ne mūsų frakcijai buvo pateiktas tik abstraktus atsakymas iš savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Roberto Stanionio, kuris surašė bendras miesto problemas, neminėdamas nė vienos konkrečios seniūnijos", - stebėjosi mero pavaduotojas.

Pasak K.Kuzminsko, jam nesuprantama, kodėl nebuvo leista pačioms seniūnijoms pateikti savo atsakymus krikščionims demokratams.

"Galime daryti išvadą, kad informacija apie seniūnijas slepiama, o seniūnai dirba partijoms, bet ne gyventojams", - sakė mero pavaduotojas.

K.Kuzminskas minėjo, kad pagal savivaldos įstatymą jie reikalaus iš seniūnų surengti gyventojų susitikimą su tarybos nariais.

"Jei tai nebus padaryta, kelsime R.Stanionio, kuris kuruoja seniūnijas, kompetencijos klausimą tarybos posėdyje", - kalbėjo krikščionis demokratas.

Jis pripažino, kad krikščionių demokratų frakcija pasijuto ignoruojama valdančiosios daugumos partnerių - liberalcentristų, kurių atstovai vadovauja ir administracijai.

"Bijome, kad nesutarimai liberalcentristų viršūnėje nepersikeltų į Kauną ir nenukentėtų miesto reikalai", - kalbėjo mero pavaduotojas.

Pastaraisiais mėnesiais Liberalų ir centro sąjungą krečia vidaus nesutarimai tarp partijos lyderį Artūrą Zuoką remiančios grupuotės ir oponentų, pasipiktinusių A.Zuoko, kaip Vilniaus miesto mero bei partijos vadovo, veikla.

Miesto taryboje valdančiojoje koalicijoje esantys liberalcentristai turi 15 vietų, konservatoriai - 7, krikščionys demokratai - 3.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.