aA
Lietuvos konsulate Sankt Peterburge trečiadienio vakarą buvo išdaužtas langas, pastatas ištepliotas dažais. Vieną įtariamąjį šiuo išpuoliu sulaikė vietos milicininkas. Kaip BNS sakė Lietuvos konsulato Sankt Peterburge vicekonsulė Dalė Mickienė, trečiadienio vakarą trys asmenys ištepliojo konsulato pastato fasadą juodos ir žalios spalvos dažais bei išdaužė langą, tačiau į vidų patekti nebandė.
Lietuva, vėliava
Lietuva, vėliava
© ELTA
"Prie šalia esančio Indijos konsulato budėjęs milicininkas pamatė ir sulaikė vieną iš trijų", - sakė ji.

Anot diplomatės, sulaikytas Rusijos pilietis yra 20-24 metų, tačiau kol kas nėra aišku, ar išpuolis buvo padarytas politiniais sumetimais.

Chuliganai jokių užrašų, ar šūkių neparašė.

Rusijos milicininkas sako pastebėjęs tris jaunuolius, tačiau Lietuvos konsulato kameros užfiksavo tik du. D.Mickienė mano, kad tikriausiai trečiasis buvo ne toje zonoje, kurią fiksuoja stebėjimo kameros.

Rusijos milicija tiria išpuolio aplinkybes.

Tai nebe pirmas išpuolis prieš Lietuvos diplomatines atstovybes Rusijoje. 2003 metų vasarį chuliganai, protestuodami "prieš Kaliningrado blokadą", Lietuvos ambasadą Maskvoje apmėtė buteliais su juodos spalvos skysčiu.

Trečiadienį vakare trys nežinomi piktadariai apmėtė dažų buteliais ir Latvijos generalinį konsulatą Sankt Peterburge.

Latvijos URM pabrėžia, kad šįsyk apie Rusijos nepajėgumą vykdyti savo įsipareigojimus ir garantuoti Latvijos diplomatinių atstovybių saugumą kalbės ne tik dvišalėse derybose, bet ir tarptautiniu lygiu.

Latvijos atstovybės Rusijoje, ypač Maskvoje ir Sankt Peterburge, reguliariai puldinėjamos nuo praėjusio amžiaus paskutiniojo dešimtmečio pabaigos. Ankstesnis incidentas prie jos generalinio konsulato Sankt Peterburge įvykdytas kovo 5 dieną. Tuomet pastato fasadas irgi buvo ištepliotas dažais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.