aA
Jeigu Rusijos valdžia ir ateityje rengs visuomenę Lenino palaikų išnešimui iš mauzoliejaus, tai komunistai visoje šalyje suorganizuos masines protesto akcijas. Tai trečiadienį per spaudos konferenciją Maskvoje pareiškė Rusijos Federacijos komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas.
Vladimiras Leninas
Vladimiras Leninas
© Reuters/Scanpix
Komentuodamas raginimus palaidoti Leniną, jis pabrėžė, jog "tai tikrai neleistina". "Mes reiškiame savo ryžtingą protestą", - sakė RFKP lyderis. Anot jo, "tai - pasikėsinimas ne tik į mauzoliejų, bet ir į šalies istoriją ir kultūrą".

G. Ziuganovas priminė, kad Maskvos Raudonojoje aikštėje taip pat guli 22 SSRS maršalai, 32 Sovietų Sąjungos didvyriai, penki kosmonautai, akademikai Koroliovas, Keldyšas, Kurčiatovas.

"Gyvi beveik visų jų giminės, kurių leidimo niekas neklausė, - pabrėžė G. Ziuganovas. - Leninas mauzoliejuje buvo palaidotas piliečių valia, ir apie jokį perlaidojimą negali būti net ir kalbos".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.