aA
Lietuvos dokumentų saugojimo ir tvarkymo bendrovė "Archyvų sistemos" kartu su įmone "Info-tec" sukūrė sistemą, kuri leis įmonėms jų elektronines bylas saugoti internete. Sistemos kūrimo darbams išleista 623,6 tūkst. litų, iš jų 345,3 tūkst. litų - Europos Sąjungos (ES) Phare programos lėšos. Naujosios paslaugos "eArchyvas" interneto svetainė pradės veikti spalį, savo tinklalapiuose skelbia įmonės.
Technologijos,  kompiuteris, internetas
Technologijos, kompiuteris, internetas
© Corbis/Scanpix
Pasak pranešimo, slaptažodį gavusios ir prie naujosios sistemos prisijungusios organizacijos internetu galės naršyti saugomų dokumentų duomenų bazėje, pasižiūrėti ar atsispausdinti reikiamus duomenis būdami bet kurioje pasaulio vietoje.

Tikimasi, kad "eArchyvo" paslauga leis įmonėms sutaupyti kompiuterinės ir programinės įrangos įsigijimui išleidžiamų pinigų.

Manoma, kad naująja paslauga naudosis valstybinės įstaigos, verslo įmonės, finansų ir kitos institucijos. Paslaugos bus mokamos.

Projektą "Archyvų sistemos" įgyvendina kartu su informacijos ir elektroninių dokumentų surinkimo, tvarkymo ir saugojimo sistemų kūrimo ir priežiūros įmone "Info-tec".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.