aA
Šalies mokiniai originaliai pasveikino visos Lietuvos mokytojus jų profesinės šventės – Mokytojų dienos – proga. Trečiadienį Vilniaus mokytojų namų kieme susirinkę daugiau kaip 350 mokinių suformavo gyvą gėlės žiedą, kuriam papuošti prireikė daugiau nei 1600 balionų, simbolizavusių linkėjimus mokytojams, teigiama Švietimo ir mokslo mnisterijos pranešime spaudai.
Gėlė iš balionų
Iš balionų sudaryta gėlė
© DELFI
Akcijoje „Didžiausia gėlė mano Mokytojui“ dalyvavusi Švenčionėlių gimnazijos mokinė Justė Babrauskaitė teigė, kad Draugiškos mokyklos metais norėjosi kaip nors ypatingai pasveikinti visus Lietuvos mokytojus. „Šia smagia akcija norime parodyti mokytojams kokie jie mums svarbūs ir kaip mes juos mylime. Tegul kiekvienas iš į orą pakilusių balionų būna palinkėjimas mokytojui“, - sakė Justė.

Informacija apie renginį, organizuotą Lietuvos mokinių parlamento ir Lietuvos moksleivių sąjungos bei globotą Švietimo ir mokslo ministerijos, bus pateikta Lietuvos rekordų agentūrai „Factum“.

Šis renginys buvo surengtas siekiant priminti, kad prasidėję mokslo metai yra paskelbti Draugiškos mokyklos metais. Draugiškos mokyklos projektu norima stiprinti mokyklų savivaldą, visų mokyklos bendruomenės narių – mokinių, tėvų, mokytojų, mokyklos administracijos atstovų – bendradarbiavimą.

Lietuvos mokinių parlamento atstovas Antonas Nikitinas mokytojams jų šventės proga linkėjo jautnatvišku entuziazmu uždegti kiekvieną Lietuvos mokinį. „Draugiškos mokyklos iniciatyva ir kilo norint, kad santykiai tarp mokinio ir mokytojo būtų draugiški ir pagarbūs, o mokytojas vaikui ilgainiui taptų geru bičiuliu ir patarėju“, - sakė Antonas.

Šie mokslo metai Draugiškos mokyklos metais paskelbti Lietuvos mokinių parlamento, Lietuvos moksleivių sąjungos bei Švietimo ir mokslo ministerijos sutarimu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.