aA
Kovotojai antradienį Šiaurės Airijoje nužudė buvusį provincijos didžiausios protestantų partizanų grupuotės vadą. Šioje Didžiosios Britanijos provincijoje tęsiasi smurtas tarp nesutariančių ginkluotų protestantų grupių.
Kumštis, smurtas
Kumštis
© Corbis/Scanpix
Jimas Gray'us, kuris išgyveno per pasikėsinimą į jo gyvybę 2002 metais, o šių metų kovą buvo pašalintas iš "Ulsterio gynybos asociacijos" (UDA), nužudytas netoli savo namų Belfaste, pranešė šaltinis vienoje iš protestantų grupuočių. Policija ką nors komentuoti atsisakė.

Televizijos parodė J.Gray'aus kūną, gulintį ant žemės kraujo baloje. Pareigūnai atitvėrė nusikaltimo vietą.

Nesutarimai nesibaigia tarp atskirų protestantų organizacijų, nors praėjusį mėnesį "Airijos respublikonų armija" (IRA) nusiginklavo. Romos katalikų remiama grupuotė nutraukė tris dešimtmečius trukusią ginkluotą kovą už Šiaurės Airijos atsiskyrimą nuo Didžiosios Britanijos.

Nemažai protestantų, kurie siekia išsaugoti glaudžius ryšius su Londonu, kaltina britų vyriausybę padarius pernelyg daug nuolaidų IRA. Savo nepasitenkinimą jie praėjusį mėnesį reiškė milžiniškomis nepaklusnumo akcijomis, kurio buvo didžiausios Šiaurės Airijoje per pastaruosius keletą metų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.