aA
Pakistane sulaikytas Didžiosios Britanijos musulmonas trečiadienį neigė prisidėjęs prie savižudžių išpuolių Londono transporto sistemoje liepos 7 dieną, kai žuvo daugiau nei 50 žmonių.
Londono policija
Londono policija
© AFP/Scanpix
Laiške britų laikraščiui "Daily Telegraph" Zeeshanas Siddiquis paneigė pranešimus, kuriuose teigiama, kad jis buvo susitikęs su aukštais teroristinės organizacijos "Al Qaeda" vadeivomis bei vienu iš sprogdintojų Shehzadu Tanweeriu.

Z.Siddiquis buvo suimtas dėl įtarimų, kad jis gali būti vadinamąja "trūkstama jungtimi" tarp keturių mirtininkų, per kurių išpuolius trijuose požeminiuose traukiniuose ir autobuse Londone žuvo 52 žmonės, teigia "Daily Telegraph".

Didžiosios Britanijos policija kol kas niekam nepateikė kaltinimų dėl liepos 7 dienos išpuolių Londone.

"Aš smerkiu šiuos smurto išpuolius. Niekada nedalyvavau jokioje teroristinėje veikloje ir jos net neremiu bei neketinu kada nors remti", - laiške rašė Z.Siddiquis.

Tvirtas JAV vadovaujamo karo su terorizmu rėmėjas Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas įsakė susidoroti su šalyje veikiančiais kovotojais po to, kai paaiškėjo, kad trys iš keturių sprogdintojų prieš išpuolius Londone lankėsi Pakistane.

Britų laikraštis teigia, kad 25 metų Z.Siddiqui Pakistane pareikšti kaltinimai tik už dokumentų klastojimą ir pasilikimą šalyje, pasibaigus vizos galiojimo laikui.

Teismas rugsėjo 15 dieną nusprendė sulaikytąjį paleisti už užstatą, tačiau jis vis tiek yra laikomas areštinėje, kadangi nesugebėjo pateikti kelionės dokumentų kopijų, nes tvirtina juos pametęs, teigiama "Daily Telegraph".

"Jei aš būčiau prisidėjęs prie išpuolių Londone, šiuo metu būčiau Didžiojoje Britanijoje, kur man būtų pareikšti kaltinimai, o ne Pakistane", - teigė Z.Siddiquis savo laiške.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.