aA
Katalikų vyskupas Luizas Flavio Cappio antrą savaitę badauja reikalaudamas, kad Brazilijos valdžia atsisakytų plano pasukti atgal vienos didžiausių šalies vandens arterijų - San Fransisku upės - vandenis.
Klausykla, bažnyčia, religija, katalikybė
© DELFI
Vyskupas pareiškė, kad šis projektas neturi nieko bendra su noru pagelbėti sausrų kamuojamiems šalies šiaurės rytų gyventojams ir bus naudingas tik rangovams.

Dešimtys maldininkų ir protesto šalininkų, tarp jų ir opozicijos politikai, lanko nedidelę baltą bažnytėlę, stūksančią daugiau kaip už 1000 kilometrų nuo šalies sostinės.

Bažnyčioje kasdien mišias laiko silpstantis pagyvenęs vyskupas, pastaruosius 30 metų gynęs upę ir prie jos gyvenančių žmonių teises.

"Prezidentas turi suprasti, kad mes - ne prieš irigaciją, mes - prieš šį planą", - sakė vyskupas žurnalistams televizijos eteryje.

Vyriausybės plano kritikai teigia, kad dideli kanalai pernelyg brangūs ir nebūtini.

Vyskupas siūlo keletą ne tokio didelio masto projektus, kurie padėtų tausoti ir geriau paskirstyti vandenį neturtingiems šiaurės rytų rajonams.

Praėjusį šeštadienį šalies prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva nusiuntė savo atstovą pas protestuojantį dvasininką.

Vyskupas ilgą laiką buvo prezidento, kuris į valdžią atėjo kaip labiausiai skurstančių šalies piliečių interesus ginantis kandidatas, šalininkas.

Vyskupas padėkojo šalies vadovui už pastangas užmegzti dialogą, tačiau pareiškė, jog badauti liausis tik tuomet, jei vyriausybės projektas bus atmestas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.