aA
Rusija ir Europos Sąjunga (ES) Londone vykstančiame viršūnių susitikime susitarė dėl paprastesnio vizų režimo didelei piliečių grupei, pranešė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas spaudos konferencijoje po susitikimo.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© AFP/Scanpix
"Šiandien mes susitarėme palengvinti vizų režimą didelei piliečių kategorijai. Tai studentai, mokslo darbuotojai, politikos veikėjai, diplomatai, verslininkai", - sakė prezidentas.

Kalbėdamas apie vizų režimo panaikinimą visoms piliečių kategorijoms, V.Putinas pažymėjo, kad "galutinius terminus (kada bus įvestas šis režimas) dabar nurodyti, žinoma, sunku".

"Bet man malonu pažymėti, jog niekas iš mano kolegų neprieštarauja, kad tai yra mūsų bendras galutinis tikslas", - pabrėžė Rusijos prezidentas.

Jis taip pat pažymėjo, kad išvakarėse įvyko ES ir Rusijos verslo atstovų apskritojo stalo posėdis. "Visa tai rodo, kad ir Rusija, ir Europos Sąjunga suinteresuotos išspręsti šiuos klausimus, ir mes ketiname judėti į priekį", - sakė prezidentas.

Jis pacitavo Europos Komisijos pirmininką Jose Manuelį Barroso, kuris, Rusijos prezidento nuomone, "pasakė labai gerus žodžius: dialogas vyksta tarp strateginių partnerių, kaimynų ir draugų".

"Tai mūsų dialogo pagrindas ir humanitarinių kontaktų tikslai. Mes visi vadovaujamės tuo, kad Europoje neturi būti skiriamųjų linijų, ir suprantame: abiem šalims dar teks daug nuveikti, kad būtų galima pereiti prie bevizio režimo", - sakė V.Putinas.

Supaprastinto vizų režimo ir readmisijos susitarimus Rusija ir ES pasirašys dar šiemet, teigia S.Jastržembskis

Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) susitarimai dėl sušvelninto vizų režimo ir readmisijos (abipusio neteisėtų migrantų išdavimo) bus pasirašyti iki šių metų pabaigos, pareiškė žurnalistams Rusijos prezidento specialusis atstovas santykiams su Europos Sąjunga Sergejus Jastržembskis.

"Ekspertai jau beveik baigė rengti šiuos dokumentus", - pabrėžė jis pasibaigus Londone vykusiam Rusijos ir ES viršūnių susitikimui.

Vladimiras Čižovas, Rusijos nuolatinis atstovas prie Europos Sąjungos, savo ruožtu pranešė žurnalistams, kad tarp "lengvatų", kurios bus taikomos vizų režimui, yra ir vienodas mokestis už ES šalių vizas Rusijos piliečiams.

V.Čižovas paaiškino, kad "susitarta, jog Šengeno zonoje galiojančių vizų kaina (maždaug 35 eurai) būtų taikoma visoms Europos šalims".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.