aA
Į stipriai saugomą Bagdado "žaliosios zonos" kompleksą antradienį su kitų mašinų kolona įvažiavus ir sprogus kovotojo mirtininko vairuojamam automobiliui su sprogmenimis, žuvo trys žmonės, o dar šeši buvo sužeisti, pranešė irakiečių policija.
sprogimas, dūmai, ugnis
© Corbis
Į "žaliąją zoną", kurioje įsikūrusi Irako vyriausybė ir JAV bei Didžiosios Britanijos ambasados, savižudžio sprogdintojo automobilis pateko pro įvažiavimą, kuriuo naudojasi irakiečių darbuotojai, žurnalistai ir kiti žmonės.

Policija nurodė, kad mašina sprogo tuo metu, kai kontrolės poste zonos viduje ją tikrino pareigūnai. Šis išpuolis įvyko pirmąją musulmonų šventojo Ramadano mėnesio dieną, kurią ir anksčiau lydėdavo suintensyvėjęs smurtas.

Per sprogimą žuvo du kariai irakiečiai ir vienas civilis asmuo, teigė policija. Tarp šešių sužeistųjų yra keturi Irako kariai ir du policininkai.

Su kokia automobilių kolona į kompleksą įvažiavo savižudžio sprogdintojo mašina, kol kas neaišku.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.