aA
Pareigūnai iš vidurio Kinijos užtvindytų regionų, kur iš krantų išsiliejo Jangdzės upės intakas, evakavo 13 tūkst. žmonių, antradienį pranešė oficiali naujienų agentūra Xinhua.
Per ateinančias porą dienų tikimasi, kad Hubėjaus provincijoje iškris dar daugiau kritulių, o vietinė vyriausybė yra labai susirūpinusi, kad Handziango upė dar labiau nepatvintų.

"Potvynis dar kontroliuojamas, tačiau jis vis dar labai pavojingas", - agentūra citavo upės potvynio kontrolės centro pirmininko pavaduotojo Cai Qihua žodžius.

Kol kas negauta pranešimų apie galimas potvynių aukas. Valstybinis radijas pirmadienį teigė, kad po sraunių liūčių ir jų sukeltų nuošliaužų, kurios užgriuvo ant mokyklos pastato pietrytiniame Kinijos Fužu mieste, dingusiais be žinios laikomi 67 Kinijos karinės mokyklos mokiniai.

Savaitgalį Taivane siautęs taifūnas "Longvangas" (Longwang), o po to užklupęs ir Kiniją, sugriovė apie 5 tūkst. 400 namų ir padarė žalos už apytiksliai 150 mln. JAV dolerių. Xinhua teigimu, iš viso saugantis nuo taifūno buvo evakuota apie 537 tūkst. gyventojų. Šis taifūnas Kinijoje šiais metais jau devynioliktasis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.