aA
Apie 5 kilometrus sekę automobilio ratų pėdsakais, pasieniečiai sulaikė keturis įtariamuosius ir daugiau kaip 20 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimo, penktadienį Šalčininkų rajone prie sienos su Baltarusija pareigūnai sulaikė keturis cigarečių kontrabanda įtariamus Lietuvos piliečius.
Antrankiai
Antrankiai
© Corbis
Operacijos metu buvo rasta daugiau kaip 20 tūkst. pakelių cigarečių "Saint George Lights" ir "Prima" su rusiškomis banderolėmis ir 45 litrai, kaip įtariama, alkoholio.

Pirmą kartą grupė įtariamųjų buvo pastebėta ant kontrolinės pėdsakų juostos ties Kačėnų kaimu. Pamatę pareigūnus trys iš jų pasislėpė Baltarusijos teritorijoje, o kiti trys nubėgo į Lietuvos pusę. Apžiūrėję aplinką, pasieniečiai aptiko devynias 5 litrų talpas su alkoholio kvapą skleidžiančiu skaidriu skysčiu ir pastebėjo į Lietuvos teritorijos gilumą vedančias automobilio ratų žymes.

Apie 5 kilometrus pasekę pėdsakais, vienoje Lobo kaimo sodyboje pareigūnai pastebėjo lengvąjį automobilį "Volvo" ir šalia jo stovinčius keturis vyrus. Šie, pamatę VSAT visureigį, pasislėpė sodybos kieme esančiame kluone ir atsisakė savo noru išeiti. Atvykus pastiprinimui, pasieniečiams pavyko jėga išvilkti besipriešinančius vyrus į lauką ir surakinti antrankiais. Paaiškėjo, kad trys iš jų gyvena Šalčininkų, o ketvirtasis - Trakų rajone.

Kieme stovėjusiame automobilyje "Volvo" VSAT pareigūnai rado 20 400 pakelių rusiškais akcizo mokesčio ženklais paženklintų cigarečių.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir kontrabandos gabenimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytasis automobilis, svaigalai ir kontrabandinės cigaretės laikinai saugomos Dieveniškių užkardoje. Apie į Baltarusijos pusę pabėgusius kontrabandininkus pranešta šios valstybės sienos apsaugą užtikrinantiems pareigūnams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.