aA
Prancūzijos policija pirmadienį pradėjo operaciją prieš įtariamus musulmonų ekstremistus ir šiaurės centrinio Luarė departamento Montarži mieste sulaikė kelis asmenis, pranešė informuotas šaltinis.
Antrankiai
Antrankiai
© Corbis
Policija teigė ieškanti dviejų pagrindinių asmenų - nuo 25-erių iki 35-erių amžiaus į islamą atsivertusių prancūzų, kurių veiksmus dėl ryšių su nuteistu musulmonų ekstremistu Safeu Bourrada jau dvejus metus tiria policija.

Priešingai negu buvo skelbiama ankstesniuose pranešimuose, šios operacijos buvo susijusios su praėjusios savaitės policijos reidais į vakarus nuo Paryžiaus esančiuose Ivlino ir Ero departamentuose.

Per šiuos reidus policija pradėjo tyrimą dėl keturių vyrų nusikalstamo bendradarbiavimo, susijusio su teroristine veikla ir terorizmo finansavimu, pažymėjo šaltinis.

Vienas iš praėjusią savaitę sulaikytų įtariamų islamistų kovotojų policijai atskleidė, kad sostinėje Paryžiuje buvo planuojami išpuoliai prieš įvairius taikinius, pradedant Prancūzijos žvalgybos būstine ir baigiant metropolitenu bei Orli oro uostu.

Apie šias atakas pirmiausia buvo nesenia sužinota per 34 metų M'Hamedo Benyaminos apklausą Alžyro policijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.