aA
Seimo narė Vilma Martinkaitienė teigia, kad Seimo narių Lietuvos Respublikos Konstitucija neapgina. Ribojant jų teisę spręsti problemas, su kuriomis jie ar jų šeimų nariai yra susiję, ribojama ir piliečių teisė per savo išrinktus parlamentarus valdyti šalį.
Vilma Martinkaitienė
Vilma Martinkaitienė
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
Jos manymu, Seimo narys negali būti prilyginamas eiliniam valdininkui, nes valdininkas priima sprendimus vienas ar su nedidele grupe kolegų. Tuo tarpu atskiri Seimo nariai nieko proteguoti negali, nes sprendimus priiminėja visas Seimas, kurio nupirkti neįmanoma.

Ar iš tikrųjų mūsų rinktiems parlamentarams Konstitucijos teikiamos galimybės nebeegzistuoja? Ar tikrai nebereikia riboti parlamentarams galimybės spręsti klausimų, kuriuos sprendžiant jie negali būti objektyvūs? Ar tikrai Seimo narys gali mažiau už bet kurį sprendimus priimantį valdinininką?

Apie tai – antradienį 9.09 val Žinių radijo tiesioginėje pokalbių ir ginčų laidoje “Raktas”. Kartojimas – 19.55 val. Laidos vedėjas Audrys Antanaitis. Laidoje dalyvaus Seimo nariai Vilma Martinkaitienė, Nijolė Steiblienė, Algimantas Salamakinas bei Vidmantas Žiemelis.

Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose.

Žinių radijas