aA
Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrams sekmadienį nepavyko susitarti dėl mandato pradėti derybas su Turkija, nes Austrija primygtinai reikalavo alternatyvos visateisei narystei, tačiau pirmadienį jie vėl bandys tartis.
Turkija derasi dėl narystės ES - karikatūra
Turkija derasi dėl narystės ES - karikatūra
© DELFI
Britų užsienio reikalų sekretorius Jackas Straw, kuris pirmininkavo penkias valandas trukusiems sunkiems ginčams, sakė, kad ilgai lauktos derybos su Turkija, kurios turėjo prasidėti pirmadienį po pietų, gali būti atidėtos.

"Tai erzinanti padėtis, ir viliuosi bei meldžiuosi, kad galėtume susitarti", - per spaudos konferenciją sakė J.Straw. Šiuo metu ES pirmininkaujanti Didžioji Britanija atidėjo planuotą Austrijai svarbios Kroatijos pažangos įvertinimą, kol bus nuspręsta dėl mandato Turkijos atžvilgiu.

ES plėtros komisaras Olli Rehnas sakė: "Esu įsitikinęs, kad rezultatai bus teigiami ir kad rytoj (pirmadienį) pradėsime derybas (su Turkija)".

Tačiau vienas turkų pareigūnas teigė, kad nervai Ankaroje "ypač įtempti", kad "su kiekviena minute reikalai vis labiau apkarsta ir kad nebūtų malonu pradėti derybas su visais tais sumušimais".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.