aA
Slobodanas Miloševičius tvirtina, kad Kosovo albanų sukilėliai yra susiję su įtariamu teroro išpuolių organizatoriumi Osama bin Ladenu, penktadienį pranešė S.Miloševičiaus brolis Borislavas. S.Miloševičius laukia JT Hagos tribunolo teismo ir yra kaltinamas nusikaltimais žmoniškumui per 1998-1999 metais vykusį žiaurų etninių Kosovo albanų persekiojimą.
"Slobodanas Miloševičius sakė, kad 1998 metais Bin Ladenas buvo Albanijoje. Apie tai buvo kalbėta per susitikimus su (JAV pasiuntiniu Balkanuose) Richardu Holbrooke'u ir ypatinguoju JAV pasiuntiniu Kosove Christopheriu Hillu", - teigė B.Miloševičius.

"Jis (Miloševičius) sakė, kad Bin Ladenas ten buvo ir teikia paramą stovykloms, kuriose vyksta radikalų kovotojų apmokymai", - pridūrė B.Miloševičius.

Albanų vadovybė neigia, kad O.bin Ladenas lankėsi jų šalyje.

"KIA (Kosovo išlaisvinimo armija) yra tarptautinio teroristų tinklo dalis ir tiesiogiai susijusi su "Al Qaeda",- sakė S. Miloševičiaus brolis.

Saudo Arabijoje gimęs O.bin Ladenas ir jo "Al Qaeda" tinklas yra kaltinami rugsėjo 11-osios teroro išpuolių organizavimu Jungtinėse Valstijose, per kuriuos žuvo daugiau nei 3 tūkstančiai žmonių.

B.Miloševičius dirbo Jugoslavijos ambasadoriumi Maskvoje iki 2000 metų spalio, kai per sukilimą buvo nuverstas jo jaunesnysis brolis Slobodanas.

Po to jis dar du mėnesius dirbo Maskvoje, kol jo vietą užėmė naujos reformistų vyriausybės paskirtas ambasadorius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.