aA
Olandija šeštadienį džiaugėsi sosto įpėdinio Willemo-Alexanderio ir argentinietės Maximos Zorreguieta jungtuvėmis. Olandijos sosto paveldėtoją ir jo šviesiaplaukę nuotaką Bers van Berlagėje, buvusioje vertybinių popierių biržoje, sutuokė Amsterdamo meras.
Willem Alexander, Maxima Zorreguieta
© ELTA
Kiek vėliau sutuoktiniai dar kartą tarė "taip" per iškilmingas jungtuvės protestantų bažnyčioje, kur vestuvių ceremoniją stebėjo apie 1,6 tūkst. svečių, įskaitant karališkuosius asmenis ir įžymybes iš viso pasaulio.

Į Bers van Berlagę važiuojančią 30 metų besišypsančią Maxima, vilkėjusią ištaigingą italų dizainerio Valentino sukurtą dramblio kaulo spalvos suknelę su penkių metrų šleifu, lydėjo sveikinimų šūksniai džiaugsmingai nusiteikusių žmonių, išsidažiusių veidus oranžine spalva, dėvėjusių oranžinius perukus, mojavusių tokios pat spalvos balionais ir vėliavėlėmis.

"Ši jungtuvių ceremonija yra kartu savo įsipareigojimų visai šaliai patvirtinimas", - prieš apsikeitimą vedybų įžadais sakė meras Jobas Cohenas (Džobas Koenas).

Ištarusi "taip" šviesiaplaukiam karinio jūrų laivyno uniforma vilkinčiam 34 metų princui, su kuriuo susipažino vakarėlyje Sevilijoje, Maxima iš džiaugsmo apsiverkė.

Beje, jaunosios tėvai vestuvių ceremonijoje nedalyvavo.

Maximos tėvas Jorge Zorreguieta (Chorchė Soregeta), 1976-1983 metais Argentiną valdant karinei diktatūrai, kurios nurodymu buvo nužudyta arba dingo apie 30 tūkst. žmonių, buvęs žemės ūkio ministru, po prieštaringų jo praeities vertinimų paskelbė, jog jis kartu su žmona neatvyks į dukters jungtuves.

Šeštadienį agentūrai "Reuters" paskambinęs anonimas įspėjo, jog jungtuvių vietoje nugriaudės sprogimas. Vietos policija pranešė taip pat sulaukusi panašių grasinimų.

Kai kurie smalsuoliai, norėję iš arčiau išvysti laimingą karališkąją porelę, jau nuo ankstyvo ryto užsiėmė vietas ir jaukiai įsitaisė miegmaišiuose.

Purpurinės spalvos suknele vilkėjusi Olandijos karalienė Beatrix, kurios jungtuvės su vokiečių diplomatu Clausu von Amsbergu 1966 metais buvo palydėtos aršių gatvės protestų, sutiko tapti viena iš nuotakos liudininkių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.