aA
Marijampolės valdžia ketina svarstyti galimybę nutraukti šilumos tinklų nuomos sutartį su bendrove "Litesko", kuri yra dukterinė Prancūzijos bendrovės "Dalkia" įmonė, šeštadienį praneša dienraštis "Respublika".
Penktadienį vykusiame savivaldybės valdybos posėdyje Marijampolės meras Vidmantas Brazys pareiškė, kad yra pagrindas svarstyti nuomos sutarties nutraukimą, nes "Litesko" nevykdo prisiimtų įsipareigojimų per pirmus dvejus nuomos metus investuoti į Marijampolės šilumos tinklus 20 mln. litų.

Specialistų teigimu, investicijos per dvejus metus sudaro tik maždaug 10 mln. litų.

Be to, iš žadėtų renovuoti 500 Marijampolės šilumos mazgų "Litesko" pertvarkė tik 200, vėluoja centrinė katilinės rekonstrukcija.

Todėl, pasak mero V.Brazio, kyla rimtų abejonių, ar per 15 nuomos metų bendrovė sugebės investuoti į Marijampolės šilumos ūkį visus žadėtus 46 mln. litų.

Penktadienį valdybos nariai įpareigojo savivaldybės specialistus išanalizuoti galimybes nutraukti šilumos ūkio sutartį su "Litesko", jei ši ir toliau nevykdys įsipareigojimų.

"Litesko" steigėja prancūzų bendrovė "Dalkia" penktadienį pasirašė sutartį dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos 15-ai metų, per kuriuos įsipareigojo investuoti 564 mln. litų bei padengti Vilniaus šilumos tinklų skolas ir modernizuoti katilines.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.