aA
Vieno Andalūzijos kaimelio kunigas tapo pirmuoju Katalikų bažnyčios dvasininku Ispanijoje, kuris viešai paskelbė esąs homoseksualus. Dvasininko prisipažinimas paskelbtas populiariame gėjų leidinyje "Zero".
"Aš dėkoju Dievui, kad esu gėjus", - taip vadinosi straipsnis, išspausdintas žurnalo vasario mėnesio numeryje, kuriame pateiktas interviu su 39-erių metų tėvu Jose Montero.

Vieną auskarą ir skrupulingai prižiūrimą barzdelę nešiojantis J.Montero sakė, kad apie savo potraukį vyrams sužinojo prieš aštuonerius metus, kai netikėtai įsimylėjo.

Kunigas dirba Pietų Ispanijos Huelvos provincijos Valverdės del Kamino kaimo parapijoje.

Pask J.Montero, jis ir toliau yra atsidavęs Bažnyčiai, tačiau jam nepriimtinas bažnyčios požiūris į homoseksualius jos narius.

"Anksčiau mano gyvenimas buvo pilnas prieštaringų jausmų, tačiau dabar esu patenkintas esama padėtimi", - sakė J.Montero.

"Aš turiu ginti savo požiūrį savyje. Išorėje tai yra neįmanoma. Meilė bažnyčiai yra pagrindinis šios vidinės kovos faktorius", - aiškino dvasininkas.

"Aš nejaučiu jokios pagiežos ir nemanau, kad esu blogos moralės. Atvirkščiai, jaučiuosi puikiai. Aš myliu Bažnyčią, o dėl meilės reikia kovoti", - sakė J.Montero.

2000 metų rugsėjo mėnesį žurnale "Zero" pasirodė pirmoji tokio pobūdžio "išpažintis", kurią atliko homoseksualus ispanų kariuomenės karininkas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.