aA
Izraelio premjeras Arielis Sharonas pareiškė, kad šiuo metu jo vyriausybė neturi ketinimų "likviduoti" palestiniečių lyderį Yasserą Arafatą arba išvaryti jį iš palestiniečių teritorijų.
Yasser Arafat
Yasser Arafat
"Šiandien mes neketiname fiziškai susidoroti su Arafatu arba išformuoti Palestinos savivaldos administraciją, nes tai pakenktų Izraeliui", - sakė A.Sharonas Izraelio dienraščiui "Maariv".

Ketvirtadienį išspausdintoje šio interviu ištraukoje A. Sharonas teigė apgailestaująs, kad Izraelis "nelikvidavo" Y.Arafato per Izraelio invaziją į Libaną 1982 metais. Izraelio pajėgoms apsiautus Beirutą, Y.Arafatas ir Palestinos išsivadavimo organizacijos (PIO) vadovybė paliko savo būstinę Libano sostinėje ir persikėlė į Tunisą.

A.Sharonas, tuo metu ėjęs gynybos ministro pareigas, koordinavo šią invaziją. Paklaustas, ar gailisi, kad palestiniečių lyderis nebuvo sunaikintas, kai Izraelio kariuomenė buvo apsupusi Beirutą, A.Sharonas atsakė: "Be abejo, tačiau mes buvome įsipareigoję to nedaryti".

Jeigu Y.Arafatas būtų buvęs sunaikintas, "mūsų padėtis šiandien būtų žymiai geresnė", pridūrė A.Sharonas."Jau daugelį metų aš esu įsitikinęs, kad Arafatas yra teroristas, ir nepakeičiau savo nuomonės šiuo klausimu", - sakė Izraelio premjeras.

Jis taip pat patvirtino, kad Y.Arafatas nebus išleidžiamas iš savo būstinės Vakarų Kranto Ramalos mieste, kol nepatenkins Izraelio reikalavimų, visų pirma, suimti asmenis, atsakingus už Izraelio turizmo ministro nužudymą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.