aA
Naujosios sąjungos (NS) prezidiumas įsitikinęs, kad konfliktas partijos Klaipėdos skyriuje nėra peržengęs kritinių ribų, padėtis kontroliuojama ir galima išsaugoti skyriaus vienybę.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
Penktadienį Naujosios sąjungos (socialliberalų) prezidiumo posėdyje buvo svarstyta konfliktinė padėtis, susidariusi partijos Klaipėdos skyriuje.

Pagrindinė Klaipėdos socialliberalų byrėjimo priežastis, pasak spaudos pranešimų, įsisenėję partijos skyriaus valdybos ir partijos frakcijos miesto taryboje nesutarimai, pasiekę kulminaciją artėjant partijos suvažiavimui, kilus nepasitenkinimui dėl delegatų į jį išrinkimo. Klaipėdos socialliberalai į trečiąjį NS suvažiavimą, kuris vyks vasario 9 d., siunčia 18 delegatų, tarp jų yra tik du miesto tarybos nariai. Klaipėdos skyriaus pirmininkė Virginija Lukošienė pareiškė pasitraukianti iš pareigų ir stabdanti savo narystę partijoje. Jos pavyzdžiu pažadėjo sekti ir miesto tarybos socialliberalų frakcijos nariai.

Kaip sakė penktadienio spaudos konferencijoje NS informacinio centro vadovas, Seimo narys Vytautas Kvietkauskas, partijos prezidiumas, išnagrinėjęs padėtį, susiklosčiusią Klaipėdos skyriuje, paragino baigti konfliktus, kad būtų išsaugota vienybė tiek Klaipėdoje, tiek kituose skyriuose. Anot V.Kvietkausko, konfliktas Klaipėdoje "tesanti dviejų stiprių asmenybių nesutarimų išdava". Tie nesutarimai, V.Kvietkausko aiškinimu, kilę tarp Klaipėdos vicemero socialliberalo Narsučio Dumbausko ir šios partijos frakcijos miesto taryboje nario Gintaro Navicko dėl skirtingo požiūrio į sporto ūkio reformą mieste ir, kaip paprastai būna konfliktuose, abi pusės įgijo šalininkų.

Naujosios sąjungos atsakingasis sekretorius Vaidas Pliusnys spaudos konferencijoje sakė, kad Virginija Lukošienė, sustabdžiusi savo narystę partijoje, toliau eina skyriaus pirmininkės pareigas, ir prezidiumas tam pritarė. Anot jo, su pirmininke dar kalbėsis partijos pirmininkas Artūras Paulauskas. Kitą savaitę bus rengiamas NS Klaipėdos miesto skyriaus ir frakcijos miesto taryboje bendras posėdis. Jame dalyvaus ir keletas partijos prezidiumo narių.

"Mes galvojame, kad kitą savaitę padėtis normalizuosis", - sakė V.Pliusnys.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.