aA
Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos atstovai pareiškė, jog vidaus reikalų ministro įspėjimai nesustabdys jų noro susitikinėti su statutinių institucijų darbuotojais.
Jurgis Razma
Jurgis Razma
© ELTA
Spaudos konferencijoje penktadienį konservatoriai Seimo nariai Jurgis Razma ir Rasa Juknevičienė paragino vidaus reikalų ministrą Juozą Bernatonį atšaukti raštą, kuriame jis įspėjo statutinių institucijų, tarp jų Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ir kitų, vadovus, jog šių įstaigų tarnybinėse patalpose bei tarnybos metu neturėtų būti organizuojami pareigūnų susirinkimai, susiję su politinių partijų veikla.

Ministras rėmėsi Valstybės tarnybos įstatymu, kuris draudžia valstybės tarnautojams dalyvauti politinėje veikloje tarnybos metu. Tokį ministro sprendimą paskatino sausio 29 dieną opozicinės Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) partijos surengtas susitikimas su Šiaulių rajono policijos pareigūnais, kuriame dalyvavo J.Razma.

Šiauliuose įvykęs susitikimas buvo anonsuojamas kaip dalis konservatorių vykdomos bendravimo su rinkėjais akcijos "Sakyk, žmogau!". Konservatoriai anksčiau sakė, jog ši akcija padės geriau pasirengti artėjantiems prezidento ir savivaldybių tarybų rinkimams.

Susitikime Šiauliuose turėjo dalyvauti ir konservatorių kandidatas į prezidentus parlamentaras Andrius Kubilius, bet jis neatvyko. Prezidento rinkimai yra numatyti šių metų gruodį, o savivaldybių tarybų turėtų įvykti 2003 m. vasario arba kovo mėnesį.

Vidaus reikalų ministerija šią savaitę pareiškė susirūpinimą, jog politikai bando įpainioti statutinių institucijų darbuotojus į politinę veiklą. Konservatoriai šiuos kaltinimus atmeta ir ministro poziciją vertina kaip bandymą varžyti opozicijos teises.

"Kreipiamės į ministrą, siūlydami atšaukti raštą ir paaiškinti statutinėms organizacijoms, kad jų susitikimai su Seimo nariais yra labai naudingi ir prasmingi", - pareiškė J.Razma. Priešingu atveju, konservatorių nuomone, J.Bernatonis turėtų atsistatydinti iš socialdemokratų partijos ir išeiti iš Seimo, nes jis taip pat yra politikas.

"Aš manau, kad mūsų šūkis "Sakyk, žmogau!", turi galioti ir statutiniams darbuotojams. Neabejoju, kad policininkai ir gaisrininkai taip pat yra žmonės", - pridūrė parlamentaras.

Konservatoriai teigė, jog ministro raštas nesustabdys jų noro susitikti su statutinių institucijų darbuotojais. "Lukašenkinės cenzūros mūsų krašte įvesti nepavyks", - pareiškė konservatorė R.Juknevičienė.

Konservatorių nuomone, vidaus reikalų ministras naudoja "dvigubus standartus". J.Razmos teigimu, vidaus reikalų ministras nesureagavo į socialdemokrato Justino Karoso susitikimą su policijos pareigūnais Lazdijuose.

"Kai socdemų nariai lankosi policijoje - vidaus reikalų ministrui tinka, kai opozicijos atstovai - blogai", - pažymėjo J.Razma. J.Bernatonis yra vienas iš socialdemokratų partijos pirmininkų pavaduotojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.