aA
Ketvirtadienį teroro sukrėstame Niujorke itin sustiprinto saugumo sąlygomis prasidėjo 2,7 tūkst. pasaulio turtingųjų ir galingųjų susitikimas, kuris truks penkias dienas ir kurio dalyvius U2 lyderis Bono paragino kovoti su "AIDS holokaustu".
New York City
Tačiau kasmetinis Pasaulio ekonomikos forumas, kuris iki šiol 31 metus vyko Šveicarijos Davoso slidinėjimo kurorte, išprovokavo globalizacijos priešininkų protestus ir susilaukė alternatyvaus Pasaulio socialinio forumo, kuris vyksta Porto Alegrėje Brazilijoje, kritikos.

Prabangiame Niujorko viešbutyje "Waldorf Astoria" susitinkantiems Pasaulio ekonomikos forumo dalyviams - verslo, politikos ir visuomenės elito atstovams - buvo aiškiai parodyta, kad protestuotojai turi savo požiūrį.

"Lauke susirinkusiems protestuotojams, daugumai jų, labai rūpi pasaulis, - baigiantis pirmosios susitikimo dienos diskusijoms sakė Bono. - Mano nuomone, jie šiems debatams suteikia skubos, nes pasaulyje susiklostė nepaprastoji padėtis, ir nemanau, kad (šie žodžiai) perdėti".

"25 mln. afrikiečių serga AIDS arba yra ŽIV nešiotojai ir iki šio dešimtmečio pabaigos paliks 40 mln. našlaičių. Tai kasdienis holokaustas", - sakė muzikantas.

Tuo tarpu aplink viešbutį patruliuoja ir eismą gretimose gatvėse blokuoja 5-6 tūkst. Niujorko policininkų.

Prognozuojama, kad savaitgalį protesto demonstracijose Niujorko gatvėse dalyvaus dešimtys tūkstančių žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.